Moderator

Lucian Mîndruță

Lucian Mîndruță este jurnalist, blogger, trainer media și moderator radio. El este un susținător al libertății de exprimare responsabile. Crede că media ar trebui să faciliteze libera circulație a ideilor într-o societate, dar să fie totodată preocupată de verificarea faptelor și combaterea știrilor false.

În viziunea sa, media ar trebui să vizeze crearea de societăți mai coezive, promovând în același timp diversitatea de opinii și respectul pentru fiecare participant la dezbatere. El crede în media cetățenească și o vede atât ca pe o competiție, cât și ca sursă de inspirație pentru jurnaliștii veterani ca el.

Lucian Mîndruță și-a început cariera profesională în 1992, la SOTI, un post de televiziune independent, a continuat cu Tele7 și ProTV, în principal în poziții de prezentare și editare. A fost director editorial pentru Ziarul Financiar (1999 - 2003) și a scris o rubrică săptămânală pentru revista culturală 'Dilema' în cea mai mare parte a anilor 2000.

A prezentat știri pentru Antena1, a lucrat ca șef de marketing pentru Grupul Mediafax și a produs emisiuni TV și formate pentru mai multe posturi de televiziune românești. Acum este în mare parte un jurnalist de social media (250k urmăritori), chiar dacă emisiunea sa de radio de la DigiFM ajunge zilnic la sute de mii de persoane.

Fotografie de profil Lucian Mîndruță

Vorbitori

Vorbitor 1

Voluntariat

Oana Gheorghiu

Oana Gheorghiu a făcut o alegere curajoasă, și anume, să se dedice în întregime implicării sociale. Astfel, alături de Carmen Uscatu, a creat Asociația Dăruiește Viață. Totul a început de la o simplă solicitare primită pe e-mail.

De atunci, lucrează împreună cu echipa sa pentru a oferi o șansă în plus bolnavilor de cancer din toată țara. Împreună cu echipa sa, a schimbat un ordin de Ministru, pentru a facilita accesul pacienților cu boli grave la tratament în UE.

Totodată, se implică activ în educarea românilor în ceea ce privește deciziile care le influențează viitorul. De la înființare, asociația a oferit sprijin bolnavilor de cancer, a modernizat mai multe secții de oncologie din țară și a demarat proiecte majore, cum ar fi construcția Spitalului de Copii de la București.

Cu pasiunea și angajamentul său, Oana Gheorghiu demonstrează că fiecare persoană poate face o diferență în lume.

Fotografie de profil Oana Gheorghiu
Vorbitor 2

AI & DeepFake

Mark T.Hofmann

Peste 90% dintre atacurile cibernetice sunt cauzate de erori umane, iar hackerii folosesc AI și Deepfakes pentru a ne ataca – susține Mark Hoffman. Da, este o opinie interesată și provocatoare. Totuși, în zilele noastre, societatea este realitatea în care trăim.

Cel mai probabil ați suferit cel puțin un atac cibernetic în timpul vieții. Aici apare și întrebarea: cine și de ce a făcut-o? Alături de Mark T. Hofmann, analist în domeniul criminalității și informațiilor, pătrundem în lumea hackerilor și în partea întunecată a inteligenței artificiale.

Vorbitorul nostru a întâlnit și a intervievat anonim hackeri, inclusiv persoane ale căror crime rămân nedescoperite până în prezent. Prin munca sa, arată cum hackerii folosesc inteligența artificială și Deepfakes. Astfel, vom avea o privire de ansamblu despre partea întunecată a inteligenței artificiale și despre cum putem să devenim un „firewall uman” pentru a avea un răspuns la acest fenomen.

Fotografie de profil Mark T.Hofmann
Vorbitor 3

Muzică

Paula Seling

În lumina reflectoarelor și în ritmul inconfundabil al talentului său, Paula Seling strălucește ca o stea pe scena muzicală românească și nu numai, după ce și-a arătat abilitățile la X Factor, „Cerbul de Aur” și Eurovision. Născută pe 25 decembrie 1978, la Baia Mare, Paula este o artistă completă: cântăreață, compozitoare, personalitate TV și fostă prezentatoare de radio.

Cu o carieră impresionantă, care acoperă diverse roluri, Paula Seling a servit ca judecător în numeroase competiții muzicale naționale și internaționale, aducând profesionalism și pasiune în tot ceea ce face.

Paula a adus onoare României prin talentul său excepțional, câștigând o multitudine de premii și distincții de-a lungul anilor. Ea a câștigat râvnitele titluri de concurs național „Mamaia” în 1997, 1998 și 2009, precum și trofeul la competiția internațională „Cerbul de Aur”. Punctul culminant al carierei ei a venit odată cu participarea la Eurovision Song Contest în 2010 și 2014, reprezentând România cu melodii care au încântat publicul din toată Europa, inclusiv captivantul cântec „Playing with Fire” din 2010.

O creatoare muzicală prolifică, Paula Seling a lansat peste 18 albume și peste 40 de single-uri de-a lungul carierei sale. Colaborările ei sunt la fel de impresionante ca și cariera ei solo, lucrând cu artiști de renume internațional. Adânc înrădăcinată în tradițiile și obiceiurile românești, Paula Seling reprezintă cu mândrie România la evenimente culturale din întreaga lume, prezentând bogăția și diversitatea moștenirii culturale a națiunii. Prin talentul ei de neegalat și devotamentul neclintit față de muzică, Paula Seling și-a marcat cu fermitate atât talentul artistic românesc, cât și internațional.

Fotografie de profil Paula Seling
Vorbitor 4

Corporate Communication

Irene Kilubi

Dr. Irène Kilubi este mai mult decât un simplu inginer industrial și consultant în management. Ea este o vizionară care modelează viitorul afacerilor și al societății.

Cu un background prestigios în inginerie industrială, ea a acumulat o experiență neprețuită în strategia corporativă și inovație. Cu toate acestea, călătoria ei nu se oprește aici. Dr. Kilubi are acum misiunea de a cultiva conexiuni între generații și de a promova comunități incluzive.

În calitate de expert consilier pentru Consiliul European de Inovație al Comisiei Europene, ea este în fruntea schimbării de impact în peisajul afacerilor europene.

Recunoscută ca unul dintre Future Makers ai Germaniei și o minte de top în domeniul generațiilor, ea a lăsat o amprentă de neșters în industrie. Devotamentul ei pentru diversitate și incluziune este palpabil, câștigându-i recunoașterea de pe diverse platforme.

În calitate de vorbitor principal, ea inspiră publicul din întreaga lume cu perspectivele ei despre marketing digital, antreprenoriat și construirea comunității. Inițiativele ei de impact social au fost recunoscute cu premii prestigioase, inclusiv pentru contribuțiile sale transformatoare la societate.

Fotografie de profil Irene Kilubi
Vorbitor 5

Car of the Future

Jennifer Alkhalil

Mașini zburătoare??? Wow, ce subiect! Împreună cu Jennifer Alkhalil, vom merge mai departe în domeniul fascinant al ingineriei electronice pentru a afla mai multe. Jennifer are o vastă experiență în producția de baterii pentru mașini electrice. Implicarea ei cu EVTOL, sau „aeronave electrice cu decolare și aterizare verticală”, a făcut-o binecunoscută în domeniu.

Proiectarea și crearea specificațiilor pentru mașinile de producție în masă este domeniul de expertiză al lui Jennifer. Uh, asta este provocator. Vorbitoarea noastră își asuma curajul de a ne lărgi perspectiva asupra autovehiculelor.

Este o persoană curioasă și mereu dornică să învețe lucruri noi. Motto-ul vieții ei este: 'Fiecare zi este o zi de școală. Și totuși...poluarea???' În călătoria de 15 minute a discursului său, Jennifer va descoperi noi orizonturi despre cum putem să conducem în siguranță inclusiv mașinile zburătoare.

Fotografie de profil Jennifer Alkhalil
Vorbitor 6

Literatură

Elena Dumitrescu

Cum ajungem învingători în viață? La această întrebare și nu numai ne va răspunde Elena Dumitrescu Nentwig - muzician & scriitor.

Își face simțită prezența pe scena internațională în anii grei ai comunismului. La Opera din Karlsruhe are prima apariție în rolul Privighetorii din Păsările.

Ca soprana, a fost ambasador pentru România. Traviata, Salome, Madame Butterfly, Cosi fan Tute, Liliacul, Văduva Veselă sau Păsările sunt opere în care Elena a făcut marele public să tresalte printr-o interpretare autentică.

Elena trăiește actualmente în Lisabona. Noua ei pasiune pentru scris a sensibilizat diaspora. Pentru romanul 'Credinciosul meu dușman' primește distincția de CARTEA ANULUI 2017 din partea Itaca Dublin. Enumerăm alte romane precum Naufragiații din Brăila (2014), Noi, romii și restul lumii (2016), Vinovată fără Vină (2022) etc.

La 83 de ani, Elena Dumitrescu Nentwig, este un artist în plină forță creatoare. Este o învingătoare!

Fotografie de profil Elena Dumitrescu
Vorbitor 7

Resurse Umane

Diana Năstase

20 de ani dedicați resurselor umane și poveștilor inspiraționale despre oameni? Este ceva…

Diana Năstase este omul care ne ghidează pe drumul inițiativelor strategice ale proiectelor operaționale și al resurselor umane.

Pentru ea excelența nu este doar un cuvânt. Este o expresie a ceea ce contează cu adevărat în viață. Diana își exersează dragostea pentru oameni într-un mediu industrial. Este Director de Resurse Umane pentru o corporație cu cel puțin 4000 de oameni.

Conceptele ei sunt dezvoltate atent prin periodice, articole de specialitate și două cărți care au fost publicate. A predat seminarii și cursuri la universitățile din Oradea și Timișoara. Datorită eforturilor persistente ale Dianei Năstase, Organizația HRO Today a nominalizat-o în 2023 pentru Premiul HR Director of the Year în Europa. Ei bine, cu siguranță vrem să auzim mai multe de la Diana despre oameni și evoluția lor!

Fotografie de profil Diana Năstase
Vorbitor 8

Neuroștiință

Sergio Rosal Perez

Sergio Pérez Rosal se află în fruntea eforturilor revoluționare de a combina practicile medicale tradiționale cu tratamentele inovatoare bazate pe substanțe psihoactive și cannabis. Cu o bază solidă în anestezie, îngrijire intensivă și medicină de urgență, el a avut un rol esențial în înființarea primei clinici din Germania dedicate medicinei psihoactive, ocupând poziții de conducere care au influențat semnificativ direcția domeniului.

În afara expertizei sale clinice, Sergio este profund implicat în educație și advocacy, inițiind dezbateri publice despre potențialul substanțelor psihoactive în tratamentul sănătății mintale și dezvoltarea personală. Recunoscând necesitatea unor abordări standardizate și incluzive, el a dezvoltat programe educaționale cuprinzătoare pentru a împuternici profesioniștii cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru terapia bazată pe dovezi cu ajutorul psihoactivelor și integrarea lor.

Pe lângă preocupările sale medicale și științifice, Sergio își extinde înțelegerea asupra minții umane prin formare în psihoterapie cognitiv-comportamentală și un masterat în Neuroștiințe și Psihologie. Angajamentul său față de avansarea domeniului este evident în atelierele sale despre Integrare, pregătirea pentru urgențe legate de droguri și intervențiile de conștientizare în psihoterapie, ilustrându-și dedicarea atât pentru creșterea profesională, cât și pentru bunăstarea pacienților.

Viziunea lui Sergio Pérez Rosal depășește aspectele farmacologice ale psihoactivelor, pledând pentru o abordare holistică care ia în considerare implicațiile lor mai largi asupra sănătății mintale și armoniei sociale. Munca sa reprezintă un pas semnificativ către recunoașterea substanțelor psihoactive ca instrumente valoroase pentru progresul psihologic și dezvoltare.

Fotografie de profil Sergio Rosal Perez
Vorbitor 9

Teatru Senzorial

Sebastian Dobrescu

Sebastian Dobrescu nu se limitează doar la rolul de actor; el este și un manager cultural dinamic și impulsul dinamic din spatele Teatrului Senzorial din Timișoara. Aceast ONG își propune să mobilizeze comunitatea prin intermediul spectacolelor artistice imersive și fascinante.

Teatrul Senzorial utilizează arta pentru a promova autodescoperirea și transformarea, modificând modurile de percepție asupra sinelui și a lumii. Prin propunerile sale, oamenii pot descoperi noi sensuri în viața lor și se pot conecta partea lor autentică.

Sebastian este un explorator, o persoană curioasă care întotdeauna pune întrebări și caută să creeze comunități prospere dincolo de aspectele economice. A ghidat sute de specialiști și a realizat multe spectacole artistice pentru audiențe numeroase.

Fotografie de profil Sebastian Dobrescu
Vorbitor 10

Marine Research (Ocean)

Martina Capriotti

Sănătatea oceanelor servește ca un barometru pentru bunăstarea generală a planetei noastre. Din păcate, activitățile umane din ultimele decenii au perturbat semnificativ ecosistemele marine, în mare parte din cauza introducerii de poluanți și contaminanți chimici.

Martina Capriotti, un stimat biolog marin italian și cercetător la Universitatea din Camerino, oferă o perspectivă unică asupra repercusiunilor ecologice ale poluării induse de om asupra vieții marine. Ea a fost recunoscută drept una dintre „50 de oameni care schimbă lumea” de către National Explorer’s Club în 2024.

După ce a fost onorată în 2018 ca bursier SKY Ocean Rescue de către National Geographic Explorer pentru cercetările sale privind poluarea cu microplastice în Marea Adriatică, Martina este profund pasionată de educația științifică. Prin această platformă, ea își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la efectele nocive ale poluării asupra biodiversității oceanului.

Cu trei ani de cercetare asupra filtrelor de alimentare la Universitatea din Connecticut, Martina Capriotti este gata să ne îmbogățească înțelegerea rolurilor și impactului ecologic în ecosistemele marine. În calitate de participantă la Campania Femei în SAR inițiată de Federația Internațională de Salvare Maritimă și ca lector la Universitatea Zhengzhou din China, Martina va aborda în discursul său amenințările care se profilează asupra poluării marine și consecințele catastrofale ale acesteia pentru umanitate, îndemnând la eforturi colective pentru un viitor durabil pentru oceanele noastre.

Fotografie de profil Martina Capriotti
Vorbitor 11

Antreprenoriat

Maxim Rotaru

Maxim Rotaru este vizionarul fondator și CEO al unei companii de dezvoltare software cu sediul în România. Specializată în Node.js, React.js și Vue.js, compania excelează în crearea, implementarea și întreținerea aplicațiilor web și mobile dinamice.

Călătoria lui Maxim a început cu o experiență în inginerie electrică și o pasiune pentru antreprenoriat. El a schimbat compania dintr-o entitate locală cu o singură persoană într-o companie internațională de servicii de software. De-a lungul anilor, compania și-a extins echipa pentru a include peste 25 de persoane calificate și a livrat cu succes numeroase proiecte.

Condus de o misiune personală, Maxim s-a dedicat sprijinirii startup-urilor locale. El a contribuit la dezvoltarea, lansarea și îndrumarea a numeroase startup-uri, oferind informații de neprețuit atât pe frontul tehnic, cât și pe cel de afaceri. Acest angajament se aliniază cu obiectivul său general de a stimula creșterea în cadrul ecosistemului antreprenorial local.

În spiritul de a dărui mai departe, Maxim se angajează să împărtășească cunoștințele și experiența acumulate de-a lungul anilor cu comunitatea locală. Crede cu tărie că, contribuind la comunitatea locală, poate sprijini transformarea României într-un hub de inovare și proprietate intelectuală în industria dezvoltării de software.

Fotografie de profil Maxim Rotaru
Vorbitor 12

Leadership Vizionar

Voicu Stoiciu

Voicu Stoiciu este un antreprenor dinamic, renumit pentru conducerea sa vizionară și perspicacitatea strategică în stimularea creșterii organizaționale și încurajarea inovației. Cu un background puternic în servicii de inginerie digitală, el și-a demonstrat constant capacitatea de a transforma afaceri, de a crește performanța și de a insufla o cultură a excelenței.

De-a lungul carierei sale, Voicu a condus numeroase inițiative menite să revoluționeze structurile organizaționale și să eficientizeze procesele, dând putere companiilor să prospere în domeniul digital. Expertiza sa în planificarea și execuția strategică, combinată cu spiritul său antreprenorial, a condus la extinderea de succes a afacerilor și la dezvoltarea de propuneri valoroase și convingătoare care rezonează profund cu părțile interesate.

În calitate de lider în diverse organizații, Voicu a orchestrat transformări remarcabile, transformându-i în angajatori extrem de dezirabili. Sub îndrumarea sa, aceste organizații au cunoscut o creștere exponențială, atât în ​​ceea ce privește veniturile, cât și dimensiunea forței de muncă, toate în același timp menținând un angajament ferm față de excelența operațională și dezvoltarea angajaților.

Condus de o pasiune pentru catalizarea schimbărilor pozitive și de o dedicare neclintită față de excelență, Voicu este o alegere convingătoare pentru a conduce discuții despre modul în care afacerile se pot adapta și prospera în peisajul de astăzi în evoluție rapidă. Indiferent dacă creează propuneri de convingătoare sau promovează o cultură a inovației, cunoștințele și expertiza lui Voicu sunt garantate să implice și să inspire publicul în mod repetat.

Fotografie de profil Voicu Stoiciu
Vorbitor 13

Robotică Industrială

Nimrod Malinas

'AI + viteză + roboți = un salt cuantic în modul în care lucrăm, producem și în cele din urmă, trăim viața de zi cu zi,' declară Nimrod Malinas, un expert în robotică industrială, care în prezent își desfășoară activitatea în Elveția.

Misiunea lui Nimrod este să revoluționeze viața oamenilor prin implementarea conceptului de robot de serviciu. Cu coordonarea umană în ecuație, roboții se adaptează excelent la operațiunile industriale contemporane. Ca urmare, această sinergie între performanță și inovație deschide calea către un mediu mai sigur și mai puțin poluat.

Nimrod a devenit cunoscut datorită participării sale de succes în emisiunea de televiziune 'Imperiul Leilor'. La doar 27 de ani, el își propune să înființeze un 'AMAZON AL ROBOȚILOR' - o platformă unde tehnologia și creativitatea umană converg armonios pentru a îmbunătăți societatea.

Fotografie de profil Nimrod Malinas